mármint Dórikáé és az enyém. Azért elfogadja Papa és szereti Viki is, bár ők ,ha választhatnak, akkor a hagyományos, tejes-tojásos verziót eszik :)
A recept nagyon egyszerű:
darálok egy csésze zabpelyhet, beletéve egy ek. búzakorpát, majd egy nagyobb tálban összekeverem egy csésze (fél csomag) sütőporos finom liszttel és egy csomag vaníliás cukorral, 2 ek kristálycukorral, beleszórom a turmixgépbe és elkezdem turmixolni, előbb egy csésze vízzel, majd beleteszek 1 ek étolajat, utána még egy pohár vízbe beleteszek egy ek citromlevet és azzal turmixolom tovább. Annyi vizet kell bele önteni még, amennyi egy normál palacsintatésztához kell, ez változik a liszt minőségétől és mástól (páratartalom, rosttartalom miegymás ), nekem is mindig más adag kell.
Dorka 4 nagy palacsintát evett meg az előbb, így gondoltam megosztom a receptet, hátha másnak is ennyire ízlik :)
Természetesen készíthető növényi tejjel is, én azzal még nem próbáltam és nem ismerem az ilyen tejek és a citromlé viszonyát sem :)
Ami fontos: a magas rosttartalom miatt kell mellé a sok folyadék :)
Nekem még nem volt rossz tapasztalatom a citrom és a növényi tej, tejszín párosításával. :)
VálaszTörlésDe miért kell a citromlé?
VálaszTörlés