kukucs

kukucs

2012. január 1., vasárnap

tavaszi tekercs vörös lencsével (vegán)

Nem túl bonyolult recept, nem spanyol viasz ésatöbbi, de nekünk nagyon ízlett. Jól jött így az év első napján, mint lencsés étel :)
Mennyiséget nem tudok írni, nem mértem, csak nagyjából írom:
- egy csomag réteslap, kihajtogatva 4-be vágtam, majd  dupla laponként szétszedtem.
- egy kis tálka mexikói saláta keverék
- egy kis tálka főtt vörös lencse
- pici zabtejszín, egy evőkanál keményítő, zöldfűszerek (bazsalikom,oregano)
- a szóráshoz keményítő,  a kenéshez olaj
 A zöldségeket a lencsével és a zöldfűszeres, keményítős zabtejszínnel összekeverem.A tésztalapokat megszórom kis keményítővel. Evőkanálnyi adagokat teszek a zöldségkeverékből a réteslapkockák felső szélére, felhajtogatom, közben oldalt alá hajtom,ahogy feltekerem. Sütőpapírra teszem,majd olajjal lekenem a tetejét és megsütöm.
A lányok majonézt ettek hozzá.

6 megjegyzés:

  1. Ez nem a hagyományos kínai tavaszi tekercs, de nagyon guszta és egészséges!

    VálaszTörlés
  2. persze,nem az :) csak mégis arra hasonlít talán, gy hagytam a nevet, bízva abban, hogy ott is él az "ahány ház annyi szokás", mint nálunk :) Él? Mert ugye ebben az országban alig van hagyományos étel,amit ne csinálnának legalább 10 féle módon.

    VálaszTörlés
  3. Hű, de jól hangzik! Mihelyt ehetek puffasztó ételeket, kipróbálom! :) Imádom a lencsét amúgy is!

    VálaszTörlés
  4. Természetesen él, csak a kínai konyhában nem ismert a vörös lencse, és a mirelit kockázott zöldségek sem. A vegyes zöldségben levő fehérrépa sem ismert. Mindent frissen, nyersen szereznek be,a nálunk használt alul fiókos fagyasztó-felül fűtő típusok is csak most szivárognak be, régebben a felső mélyhűtős típusok voltak a kedveltek, mert max fél kilónyi tartalék hús árválkodott bennük. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jo otlet, ki fogom probalni :) (Magdi-www.magdireceptek.blogspot.com

    VálaszTörlés