Nem túl bonyolult recept, nem spanyol viasz ésatöbbi, de nekünk nagyon ízlett. Jól jött így az év első napján, mint lencsés étel :)
Mennyiséget nem tudok írni, nem mértem, csak nagyjából írom:
- egy csomag réteslap, kihajtogatva 4-be vágtam, majd dupla laponként szétszedtem.
- egy kis tálka mexikói saláta keverék
- egy kis tálka főtt vörös lencse
- pici zabtejszín, egy evőkanál keményítő, zöldfűszerek (bazsalikom,oregano)
- a szóráshoz keményítő, a kenéshez olaj
A zöldségeket a lencsével és a zöldfűszeres, keményítős zabtejszínnel összekeverem.A tésztalapokat megszórom kis keményítővel. Evőkanálnyi adagokat teszek a zöldségkeverékből a réteslapkockák felső szélére, felhajtogatom, közben oldalt alá hajtom,ahogy feltekerem. Sütőpapírra teszem,majd olajjal lekenem a tetejét és megsütöm.
A lányok majonézt ettek hozzá.
Ez nem a hagyományos kínai tavaszi tekercs, de nagyon guszta és egészséges!
VálaszTörléspersze,nem az :) csak mégis arra hasonlít talán, gy hagytam a nevet, bízva abban, hogy ott is él az "ahány ház annyi szokás", mint nálunk :) Él? Mert ugye ebben az országban alig van hagyományos étel,amit ne csinálnának legalább 10 féle módon.
VálaszTörlésHű, de jól hangzik! Mihelyt ehetek puffasztó ételeket, kipróbálom! :) Imádom a lencsét amúgy is!
VálaszTörlésTermészetesen él, csak a kínai konyhában nem ismert a vörös lencse, és a mirelit kockázott zöldségek sem. A vegyes zöldségben levő fehérrépa sem ismert. Mindent frissen, nyersen szereznek be,a nálunk használt alul fiókos fagyasztó-felül fűtő típusok is csak most szivárognak be, régebben a felső mélyhűtős típusok voltak a kedveltek, mert max fél kilónyi tartalék hús árválkodott bennük. :)
VálaszTörlésfűtő= hűtő
VálaszTörlésNagyon jo otlet, ki fogom probalni :) (Magdi-www.magdireceptek.blogspot.com
VálaszTörlés