kukucs

kukucs

2010. június 30., szerda

(1.) csak mi lányok....

vagyunk itthon, immár lassan 3 hete. Hiányzik Apu Vikinek és Dórinak is,meg nekem is.
Jó lenne tudni,mikor jön haza,de erről még semmi info nincsen.
A nyár telik,egy hete már nincs ovi és egész jól húzzuk a csajokkal.Ebből az időszakból másfél hétig ramaty idő volt,úgyhogy túl sokat nem voltunk kint, éppen csak annyi időre,hogy elhagyjam a kevesebb,mint 2 hetes telefonomat és a szívem csücske fényképezőgépemet...most drága barátnőm bátran kölcsönadta a sajátját,mert tudja,hogy fotózásfüggő vagyok :D

Viki nagyokat játszik odakint a barátaival és tüneményesen locsifecsi -egyre jobban,napról napra. Iskolapéldája a gyermeki őszinteségnek és emellett azért...khm...igencsak élénk a fantáziája is,keveredik a valóság és a képzelt,vagy inkább füllentett világ. Ha nem vagyunk éppen a szabadban,akkor kiáll az ablakba és lekiabálással lepi meg a járókelőket. "te hova mész?miért és mit csinálsz ott?" "neked miért zöld/kék/sárga/... a kabátod/sapkád/ruhád/...?""szia,te ki vagy?" és hasonlók :)
Dórika pedig hatalmas léptekkel halad...mármint a valódi elindulás felé :) a napokban már erélyesen kihúzza a kezét a kezemből és úgy álldogál. Nem lehet már messze a start :) és onnantól az ég kegyelmezzen szegény fejemnek :)





Mióta apu elment, valahogy úgy alakult,hogy együtt alszunk 3-an a nagy ágyban. És ennek köszönhetően a lányok nagyon tündéri pillanatokat produkálnak nekem mikor minden alváskor összebújnak :)
Mindketten nagy változáson estek át evés terén, Viki sajnos egyre több vackot eszik,hiszen másoktól ezt kapja-látja amikor játszani megyünk. Így marad az,hogy próbálok ritkán venni én magam ilyen szemetet,ha mégis,akkor szorgalmazom a sokfelé elosztását a többiek közt és,ha módomban áll,akkor olyan nasit veszek/csinálok/csinálunk,amitől nem áll égnek a haja egy szülőnek. Változó sikerrel.
Dóri azonban ugyanolyan nagy evő lett,mint Vikim volt ennyi idősen- eszik már:
-borsót,répát,krumplit,zöldbabot,tököt, spenótot és fehérrépát
-almát,banánt,körtét,barackokat,sárgadinnyét
-gabonakásákat s egyszer kóstolt már durumtésztát is
-és persze még mindig főleg anyatejet.
Tehéntejes dolgokat csak 1 éves kora után próbáljuk ki,orvosi utasításra.

Múlt hétfőn a pulmonológián azt mondta a főorvosnő,hogy Vikinek orrspray és allergiagyógyszer kell, Dórinak pedig napi 2x fiziológiás sóoldattal 5 perc hidegpárás inhalálás és mellette folyamatos váladékoldás. Ha aug. végéig lesz még kruppos rohama,akkor irány Pest és egy teljes bronchológiai kivizsgálás,bronchoscopiaval együtt :(,merthogy túl fiatal még ilyen gyakori kruppos rohamhoz és ez esetleg tüdő fejlődési rendellenesség lehet... de nem lesz rohama és kész. Viszont tegnap este kapta az utolsó adag antibiotikumot,ugyanis középfülgyulladása volt. És még mindig kínlódik a 2. foggal.

Voltunk lagzin is,saját fotók az ifjú párról nem készültek,mert annyira nem voltam a helyzet magaslatán,hogy az már vicc. Vagy gyerek volt a kezemben éppen,mikor együtt voltak,vagy éppen Viki után rohantam,de volt,hogy szimplán a gép volt a terem másik végében a babakocsiban. De a lányokat azért tudtam fényképezni...
pl a vonaton:
vagy a lagziban a "gyereksarokban"





Dórika nagyon kíváncsi és egyre több mindent el is tud érni :) Ő Dóra, a felfedező :)




s van egy- 6 rossz fiúval is felérő- tüneményes nővére is,aki igen aktívan játszik :)




folyt köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése