kukucs

kukucs

2011. február 5., szombat

Vikiről :)

Az ígért bejegyzés,hogy miket csinálnak és tudnak már a lányok :)
Viki: Egy hónapja múlt 5 éves, 107 cm és 16,5 kg, most középső csoportos az oviban, ahova nagyon szeret járni. Nagyon látványosan fejlődik a beszéde, most már csak apró beszédhibák vannak, amik itthoni mesélés és mondókázás hatására sokat javultak, de, ha kell, majd megyünk logopédushoz. Nagyon gyorsan jegyzi meg a hosszabb meséket és dalokat is. Viszont édes nagyon,ahogy megmakacsolja magát az elméje, ha türelmetlenebbül akarnak vele megértetni valami hibát pl. makacsul sütőtök neki a csütörtök.
Kb. 2 hete érdeklik a számok, eddig nem foglalkozott velük.  Mármint elszámolt 20-ig, de nem ismerte fel leírva a számokat.  Érdekes, hogy a dobókockán nem számolja a pöttyöket, hanem azonnal rávágja, hogy mit dobott.  Csináltam neki karton kártyákból számos párosítót, azaz 3 rész egy egész- szám, pöttyök és rajzok. Mikor az első verziót csináltam, ahol egy kártyán volt a szám és fölötte ugyanannyi rajz , akkor megtanulta a számokat felismerni.  Így ezzel a párosítóval azonnal ment a játék, már különféle variációkat eszelt ki, hogy izgalmasabbá tegye. :) Kiadta a rendelést, két paklit kell csinálnom, hogy az oviba is bevihessen belőle :)
Nagy örömömre végre ágytiszta is.  Már túl voltunk egy vizeletvizsgálaton, ami negatív lett, már kezemben volt a beutaló a gyermekpszichiátriára, ahova nem akaródzott időpontot kérnem... kb. egy hete egyszerűen ébred éjjel, ha pisilni kell neki és szól. Nem tudom ki a boldogabb, ő vagy én :)
Mindennel együtt ő a tankönyvi példa rá, hogy semmit nem kell siettetni. Anno 8 hónaposan volt hajlandó enni valamit is, ami nem szopi volt, utána viszont imádott enni, majd nagyon gyorsan ült,mászott, állt fel és indult el. 1 évesen már stabilan szaladt. Viszont majdnem 3 volt mikor az első hosszabb mondatát kimondta- oviba kerülve 2 hét múlva ugyanolyan folyékonyan beszélt,mint a többiek. És itt a szoba- és ágytisztaság kérdése- egyszerűen most ért meg rá...
Nagyon jó testvér, még akkor is, ha vannak konfliktusok Dórival.
Külsőre csak annyit, hogy mikor fésülgetem az egyre sűrűbb- az enyémnél kb 2x több- haját, eszembe jut a bőrgyógyászrezidens, aki azt találta mondani, mikor egy éves kis kopasz volt Viki, hogy ne számítsak arra, hogy valaha nagy haja lesz  :D

Szóval kedves, okos, aranyos, szép és tüneményes :)

2 megjegyzés:

  1. Ügyesek, okosak a lányaid, büszke lehetsz rájuk!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen :)
    És gondolom nem lep meg: az vagyok :)

    VálaszTörlés