kukucs

kukucs

2013. január 5., szombat

Fonal újrafelvétel :)

Mert valahol nagyon elvesztettem a fonalat a blogolással, de ma újrakezdem :)

Velünk minden rendben van, jó sok változás már megint, de semmi igazán rossz, jelenleg minden dolog irányítás alatt van vagy magától szépen alakul :)
 Kezdek magammal, úgyis a lányokról lesz hosszabban.  Boldog vagyok :) Kiegyensúlyozott, boldog a kapcsolatom a Kedvesemmel - 2 év társas -,  és 1 év konkrét magány után bele mertem vágni egy kapcsolatba a nyáron végre, meg is érte :))  Nagyon szeretjük egymást és együtt a lányaimat.  Szép és jó. Alig két hétig állás nélkül voltam, ebben azért benne volt a karácsonyi szünet és az újév is :) De jövő héten már kezdek egy új helyen. Fogyásom szépen alakul, már végre  6-sal kezdődik a súlyom, a nagy célt, hogy szülinapomra újra 5-sel kezdődjön, nem lehetetlen elérni  :) Még van rá 3 hónapom és a havi 3-4 kg teljesen reális szerintem  :)

Viki nagyon szereti az iskolát, igazi vásott rossz gyerek, locsi-fecsi ,  mellette tanulásra csupa piros csillag és vigyorgó szmájli van :) Szereti az edzéseket, főleg a floorballt ,  bár szeretne többet is, de majd jövőre, akkor mehet táncolni is valahova, az a nagy álma. Most már nem akarok neki újakat behozni. Következő félévtől úszni is járnak, nagyon várja :) Szépen megtanulja a kiadott verseket, sokat javult a beszédhibája és nagyon úgy tűnik, hogy leköszönt az éjjeli bepisilés is :) Mostanában nagyon féltékeny a testvérére, szerintem, ha tehetné, újra kisbaba lenne. Többször megbeszéltük, hogy Dorkára a több figyelem az allergiája miatt van, nem azért, mert jobban szeretnénk,mint őt ... Eközben pedig nagyon szereti a testvérét. Figyel rá, szeretgeti, együtt játszanak :)
Elképeszt, milyen természetességgel használja, hogy milyen gyorsan megtanulja használni a számítógépet, távirányítókat és az okostelefonokat. Valahogy meg kell tanulnom normális korlátokat szabni a dolognak, mert meg kell tanulnia ezt is, de nem szeretném, ha csak ezzel foglalkozna , bár még ez a veszély nem fenyeget, de érzem, ha tiltom, az könnyen efelé vihet, hiszen akkor még jobban érdekelné...
Hétfőn lesz 7 éves, kikötötte, hogy csak olyan tortát csinálhatok neki, amit Dorka is ehet...angyalom.

Dorkafronton az van, hogy csináltattunk egy IgG alapú ételintolerancia tesztet. Ami azt hozta ki, hogy Dorka érzékeny a tojásra, búzára, durumbúzára, zabra, árpára, rizsre, szójára, mandulára, és pisztáciára. A vizsgálatot végző cég orvosa szerint 3 hónap szigorú diéta után lassan el lehet kezdeni visszavezetni az alapanyagokat, figyelve a tüneteket. Úgyhogy most kell egy papír az ovihoz, hogy itthon megfőzhessem és bevihessük az ételét. Merthogy változatlanul nagy evő, hatalmas adagokat gyűr le, elképeszt néha :) Szerencsére a család, a Kedvesem és az Ő családja és az oviban is nagyon segítőkészek, így könnyebb sokkal. Nekikezdtünk a diétának, majd karácsony utáni rokonlátogatáson és az utána lévő héten hamar kiderült, hogy tartani kell nagyon a diétát. A rossz időszak egy kellemetlen, de alapos reggeli visszaköszönéssel végződött. De kellett az, mert utána mintha elvágták volna. Mivel itthon semmi allergénnel nem találkozik, megnyugodott a gyomra és újra alszik éjjel, elmúlt az iszonyat hisztisség is. Dacosnak dacos, de hát ez a dolga, hiszen 3 évesen kötelező annak lenni :D
Be nem áll a szája, ha egyedül van, utazni vele élmény, szórakoztatja az utazóközönséget :) Nagyon jó dumája van :)
Képek is vannak persze :)
Ősszel voltunk a Csodák Palotájában és az Állatkertben is, mindkettőt nagyon élvezték :)
   
Volt a Kedvesnél születésnapi zsúr is, Dorkáé:



 








Aztán persze karácsonyoztunk is és nagyot buliztunk Szilveszterkor, de azt külön posztban inkább :)))

És, ha már fonalat említettem a címben: az előző posztban lévő szetten kívül csak egy SBS kendő készült az utóbbi időben, ami végül a Dédi karácsonyi ajándéka lett, átadási helyszín sajnos a traumatológia, ugyanis csak úgy kapaszkodás nélkül állva úgy engedte a madárcsontú 91 éves nagymamám a kutyát magára ugrani, mint mikor nekitámaszkodik valaminek.. Látogatásunkkor megállapította, hogy a Kedves jó és megfelelő nekem :) Már jobban van, hamarosan hazaengedik.

Zárásul egy mai gyerekszáj.
Ma egész nap beszélt Dorka. Nem vicc, folyamatosan dumált, így estére már zsongott a fejem tőle, így sírást mímelve kértem, hogy hagyja kicsit abba, maradjon már csendben. Széttárta a kezét és így válaszolt :"Nehogy már sírni kezdj nekem, anya!"  Imádom :)

2 megjegyzés:

  1. Üdv újra itt, s aztán tényleg rendszeresen blogolj ezentúl, mert jó olvasni! :)

    VálaszTörlés
  2. Jó volt olvasni! Örülök hogy minden rendben Veletek, és új állást is találtál!:)

    VálaszTörlés