kukucs

kukucs

2013. szeptember 15., vasárnap

Őszi ritmusban

Úton felfelé :)

Az első nap
A csepplányok nagyon gyorsan beilleszkedtek az új környezetbe, szépen felvették igen rövid idő alatt a tanév ritmusát. Vikinek nagyon tetszik maga az iskola, kedveli az osztálytársait, van már 2 barátnője és van már egy Ákos is, akiről nem akar beszélni :) Azt mondja, mindenki nagyon kedves vele, jó ott. Dorka nagyon szereti az óvodát itt is. Még pár napig - az ÁNTSZ engedélyig megérkezéséig, hogy vihetem neki az ételt - csak reggeli után és ebéd előtt van oviban, de már várja, hogy hosszabb ideig ott legyen. Én is várom, ez így nagyon eltöri a napunkat, nem mindig tudjuk beiktatni a Dorkának még nagyon fontos délutáni alvást, amitől igen kellemetlen kora estéink vannak néha.
 Nekem rendesen elindult a munka, van néhány nap túlóra is, ami akkor, mikor már állva bárhol, de a buszon- villamoson mindenképpen elalszom, mikor olyan lassan jár a nyelvem, mintha le lennék szedálva, annyira nem jó, de jó lesz majd fizetéskor...A lányok ezt azért nem viselik olyan jól. Most épp félidőben vagyok két háromnapos ciklus közt, végeztem ma reggel és holnap reggel kezdek újra.Nem igazán értik, miért nem vagyok olyan aktív és miért akarok pihenni.
Komolyan változtattam az étkezésemen, mert nagyon nem érzem jól magam a bőrömben. És itt nemcsak a súlyomra gondolok, arra a plusz 20 kg-ra, ami évek óta kísérget, hanem fizikailag rossz. Fáradt voltam, fáj a fejem sokat és egyre gyakrabban éreztem rossznak a gyomrom. Kb egy hete újrakezdtem az IR-es diétát, a gyomrom körüli szorító, fájó érzés megszűnt a normális adagok mellett és azzal a minimális plusz mozgással,amit eddig beiktattam, már most nincs az az általános, állandó fáradtság. 19-én megyek az első spinning- kranking edzésemre- heti 1, néha 2 alkalommal megyek mostantól, a Suhanj! Alapítvány edzéseire. A krankingon egy kerekesszékes fiatalember oktat, a spinningen pedig gyakran látássérült gyermekek és felnőttek tekernek. Nekem nagyon motiváló ez a társaság. Ha valakit érdekelnek a továbbiak, az alapítvány facebook oldala: Suhanj! Készül az első igazán személyre szabott edzéstervem is.
Nem hazudok, valójában nagyon fontos ok a túlsúly is, elmondhatatlanul rosszul érzem magam a bőrömben. Szeretnék mielőbb formába jönni, hogy bírjam az iramot ViDorkáékkal. Szeretném, ha nőnek, csinosnak érezném magam, amit nemcsak a ruha tesz és esetleg a smink, hanem alapból annak lenni. A konkrét cél az, hogy a  szülinapomig leadok kb 20 kg-t, ami azt jelenti, van rá 6,5 hónapom, azt hiszem nem irreális elhatározás. Sportban pedig kimondom: cél, hogy alapokról  indulva, fokozatosság elvét betartva tavasszal indulni a Vivicittán, ősszel pedig szeretném, ha ott lennék egyéniben a 29. Budapest Félmaraton.

1 megjegyzés: