kukucs

kukucs

2010. augusztus 21., szombat

újra itthon- hétköznapok

Igaz,már lassan egy hete hazaértünk a Balatonról,de csak ma írok róla és az azóta eltelt pár napról.
Nagyon sok minden nem történt velünk azóta, telnek az egyszerű hétköznapok,játszóterezünk,sétálunk,itthon teszünk-veszünk. Lassan készülök az ovira is, varrnom kell új zsákot,mert a réginek a cipzárnál megadta magát az anyag- most már vastagabb szövetet kell keresnem vagy nem ennyire műszálasat.És akkor már a tornazsákot is abból készítem. Viki mozgása számomra elképesztő.Ha az oviudvaron játszunk,azt látom,hogy ő az egyedüli a korosztályában,aki végigmászik függeszkedve a mászókán. Olyan stabilan mozog ezeken az építményeken,hogy a szavam elakad.

Dóri 3-ról 6 fogú lett. Alul továbbra is kettő van, újabb kettő készülődik, felül pedig hirtelen előbújt 3 egymás mellett,így ott már 4 van. Szenved is tőle rendesen,hiszen még csak a tetejüket dugták ki,napokig tart még a teljes áttörésük. Tudatosan használja az anya és a hamm szót (utóbbi az egyáltalán?),babanyelven pedig áttért a 'g' hangos gügyögésre,megy az agga, unga,jó sokszor. Tud ugyan egyedül járni,de mindig nyújtja a kezét vagy egyszerűen négykézlábra vágja magát és már mászik is. Az ágyra fel és az ágyról lemászást tökélyre fejlesztette,pillanatok alatt megcsinálja. Ma még az asztalra rögzített etetőszékből is kimászott,csak az apja fürgeségének köszönhető,hogy nem lett baj és nem ért földet. Pedig be volt kötve,mint mindig... És sosem gondoltam volna,de nagyobb kópénak ígérkezik,mint a nővére volt valaha. Pedig Viki sem volt soha piskóta ezen a téren. Úgyhogy felköthetem azt a bizonyos gatyát :)
És pár kép tegnapról és máról:





hála a VGÜ gyorsaságának,már jó fél méteres,javában virágzó parlagfüvet irtottak ki az elmúlt héten. Hiszen a 1,5 hónapnyi fűnyírási szünet alatt jól megnőttek. Napokig száraz,szeles idő volt. Így most prüszkölök és közben szétharapdálom a nyelvem,folyik az orrom és,mint minden hirtelen jelentkező nagyobb allergiás időszak elején: náthás is lettem,nemcsak szénanáthás. De majdcsak elmúlik,kisangyalként szedem a gyógyszerem,hogy ne tartson soká.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése