kukucs

kukucs

2010. december 1., szerda

apró változások kora

A címre még visszatérek,de mindenről csak szép sorjában :)
 Nem írtam még az ovis őszi kavalkádról és az első hóról sem.  Most gyorsan pótolom :)
Tehát 18-án volt az oviban őszi játékos kavalkád, az őszi zöldségek és csonthéjasok jegyében. A mi csoportunk a sütőtökkel foglalkozott - megsütötték és a magokból csörgő hangszert gyártottunk. A többi csoport a burgonyával, dióval és a sárgarépával talált ki ételt és játékot. Vittem Dórit is, hiszen egyedül voltam itthon.  Amíg Viki játszott- velem, vagy a barátaival és az óvónőkkel - addig Dóri elképesztő mennyiségű ételt evett meg- krumplis lepénykéket, répagolyót és sült tököt is :) Vikicica nagyon lelkesen végigpróbált mindent: a magos csörgőkészítéstől kezdve,  a krumplinyomdán át a dióból állatka csinálásáig és persze a kedvenc a tánc volt, ahol egyértelmű lett,hogy Viki nonkonformista  :)  Mesenézés nem érdekelte, inkább pesztrálgatta a húgát és büszkélkedett vele :)

Ezen a héten mindenki egészséges volt itthon... aztán kezdte újra Dóri, majd belevágtam rendesen én is... Dorka azóta a 2. üveg antibiot kapja- nagyon várom már a hétfőt, akkor megyünk a  pulm. szakorvoshoz, mivel van egy "biztonság kedvéért" megtartott időpontunk.  Remélem kivizsgálja alaposan, mert nagyon sokat beteg ő mostanában :(
Lehet a sok hőemelkedésnek-láznak köze van az egyszer csak megjelenő felső kisőrlő fogpároshoz. Így most felül 6, alul 2 foga van. De az alsó ketteseknél is nagyon vörös, duzzadt az ínye.

Leesett a hétvégén az első hó, amit Vikivel fel kellett fedezni :) Elvileg szerettem volna megismertetni Dórival is a havat, de ő eddig csak aludt a hidegben- tegnap mikor próbáltam kivenni, már jeges volt mindenfelé, csak csetlett- botlott szegény.
Viki viszont idén is imádja a havat, nem csoda, hisz téli jány :) Találkozott A Barátnővel,  Zsófikával és a nagypapája segítségével hóembert építettek.  Szánkón húzták egymást és mi őket :)
A hóból sok használható nem maradt, olvadt majd megfagyott.
Minden reggel így ébred: "Anyu,most akkor már tél van? És nemsokára itt a szülinapom? Van hó? Ha vége a télnek, kinek lesz a szülinapja?". Lassan már ez lesz nálunk a szokásos formula az unalmassá vált 'Jó reggelt!' helyett :D

Beszúrok még egy kollázst,amin Dóri eszik és mosogat :)

No, tehát a változásokról: Dóri és Viki új közös  játékot találtak- együtt rajzolnak. Viki még ügyesebb a rajzolásban- már ritkábban szokott színezni,inkább rajzol. Dóri pedig: megszűnt a pelenkázáskor menetrendszerűen érkező hiszti. Hanem felfekszik magától az ágyra, próbál segíteni kigombolni a bodyt, ha megszerzi a pelust, próbálja felvenni vagy ráülni. Öltözéskor sem hisztizik, hanem segít, tartja a kezét, hozza a csizmát és nyújtja a lábát. Ami a legjobb most a változások közül: nem üvölt kapálózva orrszíváskor.  Néha el - elrántja ugyan a fejét, de csendben tűri, lefogni sem kell.  Pancsi úgy indul, hogy levetkőztetem és akkor olajos halként kisiklik a kezemből, visongva rohan a fürdőbe és kapaszkodik a kádba.
Papával szeret csip-csip csókázni, de a csúcs,ha hármasban, Vikivel együtt csinálják.

Eddig, ha valamit elcsent és elrohant vele, mindent visszaadott , ha kértem. Ma reggel újított: 3x- különböző, nem neki való dolgokkal- szaladt a szoba sarkába, mikor halltta,hogy kérem szépen,odaszaladt, elkezdte nyújtani,majd félúton megállt,visszahúzta a kezét, becsukta a szemét és vigyorogva elfordította a fejét. Húúúúú, de nagyon nehéz volt....de nem zabáltam meg. Nem és nem,mert erős vagyok. De egyszer elgyengülök és apró falatonként megeszem mindkét lányt. Hogy Viki lesz-e az első egy esti bújáskor, egy aranyköpéskor, egy nagyon elmerült játékkor vagy Dóri valamelyik édes pillanatában,azt a sors dönti el.  Vagy együtt a kettőt,mikor ilyet látok, mint ma, nem sokkal éjfél után:

3 megjegyzés:

  1. Viki reggeli érdeklődése nagyon aranyos, nem beszélve a fotókról! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyosak:) és szuper jók a fotók!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis bejegyzés! Dóri nagyon édes, Viki ügyes!
    Ez a nem adom oda huncutság Marcipánnál is menő, sőt, ha hívom, rám néz majd huncut mosollyal elrohan még távolabb :D
    Jobbulást nektek!

    VálaszTörlés