kukucs

kukucs

2010. december 7., kedd

"Suttog a fenyves, zöld erdő..." és sok doki

Weöres Sándor: Suttog a fenyves
Suttog a fenyves, zöld erdő,
Télapó is már eljő.
Csendül a fürge száncsengő,
Véget ér az esztendő.

Tél szele hóval, faggyal jő,

Elkel most a nagykendő.
Libben a tarka nagykendő ,
Húzza-rázza hősszellő.

Suttog a fenyves, zöld erdő,

Rászitál a hófelhő.
Végire jár az esztendő,
Cseng a fürge száncsengő.

Ez volt gyermekkorom kedvenc verse - már ami az évnek erről az időszakáról szól.
Ez is elhangzott az oviban, mikor a Mikulást várták a gyerekek, ünneplőbe öltözve :) De még ovi előtt,  5-én este kisuvickolta Viki a csizmáját, sőt még Dóriét is,  hogy abba rakhassa  Mikulás a csomagot, amit két ilyen jó kislány megérdemel. Valamikor az éjjel jöhetett a nagyszakállú, mert mindkét csemetém talált reggelre meglepetést a csizmája környékén. A képeken jobban látszik az esti fáradtság és a reggeli álmosság, mint az öröm :)

Aztán nagyon izgatott lett, hiszen az oviban ugye nemcsak meglepetés várja,hanem az igazi Mikulás is jön :)
Délután pedig mentünk még a postára, mert Vikicicának igen gazdag Mikulás jött és ilyen úton is kapott ajándékot. Köszönjük Timi Mikulásnak a finom kekszet! 
Dórinak olyan sok jót nem hozott ez a nap :(  Elmentünk a pulmonológiára, hogy végére járjunk a hosszú betegségnek.  Menni kellett vérvételre, mellkas röntgenre és fülészetre is.  A vérvétel most egész gyorsan, 2. szúrásra ment és nem is kotorásztak sokat a vénájában, mire cseppent valami, mint múltkor, így ott csak negyed órát voltunk.  Aztán 20 perc várakozás után bejutottunk a röntgenre, ahol állva próbáltuk először a felvételt, de persze Dóri nyomban olajos hallá változott, aki nem tud lábon maradni. Két kép közt leugrottunk a  fülészetre, ahol a doki azt mondta,hogy próbálkozhatunk csak gyógyszerrel, ami 4 üvegnyi után nem túl esélyes - főleg,hogy az ilyenkor leggyakrabban ajánlottat már kapta és amellett alakult ez ki, vagy felszúrhatja a füleit és akkor van értelme az antibiotikumnak.  Megengedtem.  Mindkét füléből 2ml gennyes-savós váladékot szívott ki az orvos, így megnyugodtam kicsit, hogy nem ok nélkül vágták. El is aludt a nagy sírásban. A röntgent már fekve csináltuk végül, de így is mocorgott, természetesen felébredt a vetkőztetésre. 
Érdekes volt, hogy csöndben volt mindenhol, amíg le nem kellett fogni - a szúrásoknál és a vágásnál persze sírt, de köztük nem.  Nagy hősöm :)
Aztán a leletek láttán a doktornő tüdőgyulladást is mondott még... szóval savós középfülgyulladás és tüdőgyulladás.  Ha még lázas lesz, esetleg hány vagy általános állapota rosszabbodik, akkor menni kell a kórházba. Ha meggyógyult, kezdeni kell valamit a vérszegénységével is.  Most legalább 10 nap antibiotikum- 3. féle hatóanyaggal- és napi 3x10 csepp Cataflam és persze kevert orrcsepp, váladékoldó.
Holnap fülészeten kontroll, 2 hét múlva pedig a pulmonológián. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy mormogott valamit a több év tapasztalattal rendelkező gyerekorvosról, aki hetekig lázas és hurutos pici gyereket nem küld kivizsgálásra és megvárja, míg paraszthajszálra kerül a kórházi kezeléstől...
Viszont jó hír, hogy látványos a javulás,  nyugodt volt a tegnap éjjel és nem volt láza, csak hőemelkedése.  Ma este pedig már a szokásos esti küzdelem is megvolt- utolsó előtti fázisban birkózott a párnával :)

7 megjegyzés:

  1. Örülök ,hogy Dóri jobban van:)Most már hamarosan teljesen meg fog gyógyulni! :)

    VálaszTörlés
  2. Szegény pici hős lány! Kijár neki is :(
    Vmi probiotikumot adj neki a sok antibio miatt! További jobbulást!

    VálaszTörlés
  3. Dorkának, kis druszámnak sok gyógypuszit küldök, most már aztán igazán a gyógyulás jön!! nagyon kis bátor volt szegényke. Viki meg még mindig gyönyörű!!!

    VálaszTörlés
  4. Jaj szegény Dóri, most már jobbuljon gyorsan ezek után! Gyerekorvost nem váltasz?

    VálaszTörlés
  5. Mielőbbi jobbulást kívánok Dórikának, most már igazán rátok férne! Szegénykém, nem lehet könnyű, de ő mégis milyen ügyes! Sok puszi Neki, Nektek!
    U.i. Én is nagyon szeret(t)em ezt a verset! :)

    VálaszTörlés
  6. köszönöm a kedvességeteket! Dóri sokat javult azóta is :)
    Pati: úgy legyen :)
    Emi: napi 2x megy a normaflore :)
    Dorka: köszi szépen Viki nevében is :)
    Timi: keresgélek,de nem könnyű látatlanban orvost váltani...
    Orsi: nektek is! :)

    VálaszTörlés
  7. Lina ez nagyon durva! A dokiváltást szerintem se halogasd. Jobbulást Dórinak!

    VálaszTörlés