kukucs

kukucs

2013. szeptember 7., szombat

Augusztusi élményözön

Így majd' szeptember közepén  ideje pótolnom az elmaradást :)

Aug. 5-én ellátogattunk Emiékhez, ahol Timiékkel együtt tartottunk egy búcsútalit. Volt 9 gyerek- Emi 3 fia, Timi 3 fia+ unokaöccse és az én 2 lányom. Medencés kertibuli volt, nagyon élvezték a gyerekek is és mi is tudtunk beszélgetni jókat. Nagyon finom ebédet főzött Emi és nagyszerű kecsketejes szappanokat kaptunk Timitől.
A lányok a srácokkal
csapatképek



Azóta Emiék már Angliában vannak otthon, igen szépen  berendezett házban, naponta újat felfedezve a környéken :) /látva a képeit és olvasva a beszámolóit, egyre jobban hiányoznak :( /

Aztán hónap közepén elmentünk egy hétre Szántódra. Nagyon jó időt fogtunk ki, pont a nagy kánikula utáni hét, benne 1-2 borongósabb nappal, de jó meleg volt és finom a víz, igaz főleg délutánra mertünk belemenni.
Hétfőtől csütörtökig négyesben voltunk. Első este elmentünk bevásárolni, hazafelé kikukkantottunk a partra, meglesni a naplementét és találkoztunk igen jól szocializálódott hattyúkkal is :)

Másnap kiderült, hogy Viki tavaly óta igencsak vízicsibe lett, már majdnem azt mondhatom, hogy tud úszni. Egy alkalommal sem akart semmi segédeszközt, max. a csónakkal és a matraccal bohóckodott. Dorka idén is óvatos duhaj volt, az utolsó napokig nehezen barátkozott a vízzel, úrihölgyként napozott a matracon a vízben lebegve vagy a macijában pancsolt.
A hűvösebb napon, szerdán elmentünk egy kis kirándulásra,  komppal Tihanyba, ott kisvasúttal fel az Apátságba, onnan gyönyörködtünk a csodaszép balatoni tájban. Majd busszal elmentünk Balatonfüredre, ott a part melletti sétányon nézelődtünk a vásárban, a lányok ámuldoztak a rengeteg kacsa és hattyú láttán. Szép nap volt, senkit nem kellett altatni a végére :)
Aztán megjött a család többi tagja, a testvérem a sógornőmmel és a lánya. Az egyetlen  gond az a két nagyobb lány közti állandó harc volt, elég fárasztó a felnőtteknek és bevallom, eléggé lehangoló. Remélem jövő nyárra sokat változnak ezen a téren. Mindkettő okos, kedves és aranyos lány. Elvileg szeretik egymást, de ez ritkán látszik sajnos és a legrosszabbat hozzák ki egymásból, messze Dorka tűnik a legokosabbnak a maga kevesebb, mint 4 évével.
Együtt
Dorka


Viki
a nagy sportválasztó? :D


Kedveseim
Augusztus 20-át már otthon töltöttük, 23-án pedig már dolgoztam. Az utolsó hét természetesen a tanévkezdés izgalmával volt átitatva, nagyon várták a lányok.
Amennyi időt lehet, a szabadban töltünk, a ház előtti részen vagy a környék valamelyik játszóterén, de néha jobb itthon rajzolgatni, vagy pihenés közben együtt mesét nézni.




Igazán mozgalmas, kellemes hónap volt :)


1 megjegyzés: