kukucs

kukucs

2010. szeptember 6., hétfő

napirend :)

Timi írt mostanában a napirendjükről a fiairól szóló blogjában,így Kriszta után megteszem én is- most,hogy már ovi is van,stabilabb a dolog.
Reggel fél 7 -7 körül kelünk,előtte általában hajnalban hosszú szopi van, amíg Viki igazán felébred,addig peluscsere Dórinál és felöltöztetem,majd őt rábízom valamelyik pasira,aki éppen kéznél van- apu vagy papa,mikor melyik.
Viki felöltözik,elviszem (vagy apu vagy papa...) az oviba.
Otthon nekünk reggeli- mostanában ez margarinos vagy valamilyen kenőcés kenyér,vagy banán.
Dóri a mióta hűvös van, kora délelőtt alszik egyet 9-11 között,majd kicsit járkál a friss levegőn.
Ebéd- amit mi eszünk,ha eheti,ha nem,akkor kreálunk valamit.
Aztán ebéd után kis játék,séta és alvás. ez 1,5-2 órás szokott lenni és kb 4-kor ébred belőle,amikor indulunk együtt Vikiért. Előtte egy kis uzsonna van-kása vagy gyümölcs,esetleg kenyér valamivel.
Oviból még a térre megyünk,ha jó az idő,ott estig játszhatnak a lányok.
Este 7 körül hazajövünk, vacsora,fél 8 körül pancsi van,majd apus-papás segítséggel Dóri hálóruhát kap,addig én mesélek Vikinek. Most éppen ezt a nagyon kedves könyvet olvasom: Édes álmok. Sajnos nem megy a közös mesélés,Dóri végig "beszél",úgyhogy az öltözés után még lefoglalják cseppet. Szerencsés vagyok,hogy ilyen segítségem van.
Alvás leggyakrabban fél 9-kor van,legkésőbb 9.De sokszor 8-ra már durmolnak.
Az éjszakákról nem nyilatkozom,nagyon változóak.
Szopik pedig számolatlanul vannak,jó sok még mindig :)


És az ígért 2 videó:







3 megjegyzés:

  1. A közös mese nálunk sem igazán élvezet mindig. Regő dumál, kiabál, sikoltozik, keresztül-kasul mászik rajtunk, miközben én olvasnék, és Marci rá figyel. Nem lenne baj, ha ez esti hancúr lenne, de a mesélés Marcival kettőnk közös ideje is lenne, de olyan, mintha még kéne is neki, de már nem is... Lehet, hogy kipróbálom én is, hogy apára bízom Regőt a mese alatt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon édes a menő-manó Dóri! Tényleg nagy segítséged van, összetenném a 2 kezem, ha csak heti 2 nap lenne ilyen :)
    Mesélés nálunk is Daninak van, miután Marcit letettük, mert Marcipán elveszi-gyűri a könyvet. A napirendünk amúgy kb ilyen, leszámítva, hogy 6kor kel Marcipán, Dani nem megy oviba, s este fél7-7ig egyedül vagyok velük.

    VálaszTörlés
  3. Timi,nekünk ez bejött- így végre csak Vikivel foglalkozom :)
    Emi: le a kalappal előtted :) Nem nagyon tudom elképzelni mit csinálnék ,ha ennyit lennék egyedük a lányokkal,akármennyire imádom őket.Így, hogy itt élünk papánál,ez nem gond,viszont kicsi helyre zsúfolódtunk be.Valamit valamiért :)

    VálaszTörlés